Abonneren  Inloggen

Komori focust op innovatie en vooruitgang

24 mei 2024

Partnerbericht uit PRINTmatters Drupa Essentials

Komori streeft ernaar om “Kando” te leveren, een bijdrage aan de samenleving met printtechnologie die de verwachtingen overtreft. Met meer dan 100 jaar ervaring, toont Komori op Drupa 2024 nieuwe en slimme oplossingen voor de duurzame en slimme drukkerij.

Komori introduceert het thema Connected Automation. De drukindustrie staat voor diverse uitdagingen, zoals stijgende kosten van grondstoffen, arbeidstekorten en duurzaamheid. Komori pleit voor Connected Automation als een proactieve strategie voor succes. Dit omvat het verbinden van alle apparatuur binnen drukkerijen om verbeterde zichtbaarheid, automatisering en efficiëntie in productieprocessen te bereiken. Dit allesomvattende aanpak optimaliseert workflows, wat de productiviteit en winstgevendheid ten goede komt.

Komori zet zich ook in voor milieubewuste omgevingen, zoals geautomatiseerde kwaliteitsinspecties, logistiek, energiebesparing en technologieën die papierafval minimaliseren. Deze initiatieven dragen bij aan de oprichting van slimme fabrieken die zowel mensen als het milieu vooropstellen.

Energiezuinige ontwerpen en gebruikersvriendelijke interfaces

Op Drupa 2024 zal Komori zijn nieuwste modellen van offset-drukpersen onthullen, met energiezuinige ontwerpen en gebruikersvriendelijke interfaces. Ook introduceert Komori de nieuwe J-throne 29 een B2 Sheetfed UV Inkjet Digital Printing Press, die een ongeëvenaard rendement op investering en uitzonderlijke snelheid en prestaties biedt. Daarnaast presenteert Komori een glimp van de toekomst van algemene commerciële druk in de Commercial Print Zone. Innovatieve oplossingen worden onthuld om elke fase van het drukproces te automatiseren, van drukken en vouwen tot boekbinden. Dit alles met als doel de productiviteit van drukkerijen te verhogen en het aanhoudende tekort aan arbeidskrachten in de industrie aan te pakken.

Smart Factory

Door real-time consolidatie en analyse van gegevens, zonder menselijke tussenkomst, wordt gedemonstreerd hoe elk apparaat op maximale efficiëntie kan werken. Dit alles onder het toeziend oog van Komori’s Smart Factory-concept, dat zich richt op de optimalisatie van menselijke middelen door routinetaken te delegeren naar geautomatiseerde systemen en collaboratieve robots. Bezoekers van de stand van Komori zullen ook de kans krijgen om een Smart Factory-omgeving te ervaren, waarbij het gehele productieproces wordt gedemonstreerd. Dit omvat het drukken op de Lithrone G37P advance pers met Autopilot, gevolgd door vouwen met de MBO K80 Folder en palletiseren met de CoBo-Stack Palletizing Robot, allemaal gecontroleerd door Komori’s KP- Connect Pro.

Komori presenteert daarnaast verschillende andere zones, waaronder de Digital Printing Zone, Package Printing Zone, en de KP-Connect Zone, elk met zijn eigen focus op innovatie en vooruitgang in de drukindustrie. Met al deze ontwikkelingen staat Komori klaar om bezoekers mee te nemen naar een spannend nieuw hoofdstuk in de wereld van printtechnologie.

Bezoek Komori tijdens Drupa 2024: Hal 15, Stand E02


Wat kun je op Drupa verwachten en wat mag je niet missen? Ontvang de gratis PRINTmatters Drupa-special!