Abonneren  Inloggen

Waarom veiligheid essentieel is voor een digitale werkomgeving

29 februari 2024

Advertorial

In het huidige digitale tijdperk is een digitale werkomgeving onmisbaar voor veel bedrijven. Het stelt medewerkers in staat om overal en op elk apparaat toegang te krijgen tot hun werkbestanden, applicaties en samenwerkingsplatforms. Dit bevordert efficiëntie, samenwerking en flexibiliteit. Echter, met de groeiende afhankelijkheid van technologie en de toename van cyberdreigingen, is het waarborgen van de veiligheid van de digitale werkomgeving van cruciaal belang.

In dit artikel bespreken we enkele belangrijke veiligheidsmaatregelen die je kunt nemen om jouw digitale werkomgeving zo veilig mogelijk te maken, met tips en aanbevelingen van het Nederlandse IT-bedrijf Previder.

Best practices voor het beveiligen van jouw digitale werkomgeving

Een van de belangrijkste stappen om jouw digitale werkomgeving te beveiligen, is het regelmatig uitvoeren van software-updates. Deze updates bevatten vaak beveiligingspatches die helpen om kwetsbaarheden in de software te dichten. Daarnaast is het essentieel om antivirussoftware te installeren en up-to-date te houden. Dit vormt een belangrijke barrière tegen malware en andere cyberdreigingen. Verder is het aan te raden om gebruik te maken van schijfencryptie, waardoor onbevoegden geen toegang kunnen krijgen tot jouw gegevens. Tot slot helpt het implementeren van multifactor-authenticatie om de toegang tot gevoelige informatie en systemen beter te beveiligen.

Previders aanpak voor veilige digitale werkplekken

Previders aanpak voor het creëren van veilige digitale werkplekken omvat een persoonlijk startscherm met belangrijke applicaties, rolgebaseerde toegangscontrole en een veilige, gecertificeerde infrastructuur. Daarnaast biedt Previder flexibele digitale werkplekken die volledig op maat zijn ingericht en beheerd, waarbij rekening wordt gehouden met de specifieke behoeften en vereisten van elke organisatie. Previder heeft ISO- en NEN-certificeringen behaald op het gebied van veiligheid, duurzaamheid en kwaliteit, wat aangeeft dat hun digitale werkplekken aan de hoogste standaarden voldoen.

Branchespecifieke oplossingen van Previder

Previder biedt branchespecifieke IT-oplossingen voor verschillende sectoren, zoals de zakelijke markt, woningcorporaties, de zorg en softwareontwikkelaars. Deze oplossingen zijn ontworpen om de unieke uitdagingen en behoeften van elke sector aan te pakken, met bijzondere aandacht voor beveiliging en privacy. Bovendien heeft Previder een eigen team van IT-professionals die expertise leveren en kunnen helpen bij het realiseren van op maat gemaakte IT-oplossingen. Ze beschikken over eigen datacenters en bieden managed IT-diensten en een eigen cloudomgeving aan. Dit zorgt voor een solide basis voor het waarborgen van de veiligheid van jouw digitale werkomgeving.

Previder's ondersteuning bij de adoptie van een digitale werkomgeving

Naast het leveren van veilige en betrouwbare digitale werkplekken, biedt Previder ook ondersteuning bij het adoptieproces voor medewerkers. Ze helpen hen vertrouwd te raken met de digitale werkomgeving en ervoor te zorgen dat ze er efficiënt mee kunnen werken. Dit is van cruciaal belang voor het succes van de digitale transformatie binnen een organisatie en het maximaliseren van de voordelen die een digitale werkomgeving kan bieden.

Conclusie: Veiligheid als topprioriteit

Het waarborgen van de veiligheid van jouw digitale werkomgeving is van het grootste belang. Door het volgen van best practices, het kiezen van een betrouwbare IT-partner zoals Previder en het investeren in de juiste technologie en processen, kun je jouw organisatie beschermen tegen cyberdreigingen en gegevensverlies. Door aandacht te besteden aan veiligheid, kun je met een gerust hart profiteren van de vele voordelen die een digitale werkomgeving te bieden heeft, zoals verbeterde samenwerking, productiviteit en flexibiliteit.


Wekelijks het laatste nieuws in je inbox met de PRINTmatters nieuwsbrief