Abonneren  Inloggen

Tips om zo mooie mogelijke prints te creëren

27 februari 2024

Advertorial

Wil je jouw prints verbeteren en ze er zo mooi mogelijk uit laten zien? Lees dan snel deze blog door, want hier zijn een paar handige tips die je kunt volgen.

1. Een goede drukkerij gebruiken

De eerste tip om zo mooi mogelijke prints te creëren, is om een goede drukkerij te gebruiken. Dit geldt niet alleen voor zaken als flyers en brochures, maar ook voor producten als mokken en t-shirts. De kwaliteit van een drukkerij zie je direct terug in de prints. Als je dus een bepaald product zo mooi mogelijk wil maken, is het zaak om op zoek te gaan naar de juiste partij hiervoor. Denk dan aan een bedrijf met een goede reputatie als Printis.

2. De juiste patronen kiezen

Patronen maken of kraken hoe je uiteindelijke product eruit gaat zien. Het is niet alleen een kwestie van iets kiezen dat er op het eerste gezicht mooi uitziet. Denk over hoe het patroon zich herhaalt, hoe de kleuren gaan samenvloeien en wat de grootte ervan is ten opzichte van je product. Kies iets dat echt resoneert met wat je wil uitstralen en denk aan je doelgroep.

3. Een mooi contrast hanteren

Contrast is belangrijk als het gaat om het creëren van visueel aantrekkelijke prints. Het gaat hier niet alleen om zwart/wit contrasten, maar ook om het spelen met tegenstellingen in kleuren, texturen en typografie. Wil je dat jouw print eruit springt? Zorg dan dat er een element is dat de aandacht trekt, maar pas op dat het niet te overweldigend wordt. Op deze manier creëer je een mooie balans waarbij alles vloeiend met elkaar combineert.

4. Het juiste formaat gebruiken

Grootte is alles, toch? Nou, in de wereld van printontwerp kan dat zeker het geval zijn. Neem even de tijd om na te denken over de schaal van jouw patronen of graphics. Als je een gigantisch patroon hebt op een piepklein product, dan zien je klanten misschien alleen maar een wirwar van kleuren in plaats van het prachtige ontwerp dat je hebt uitgekozen. Het is dus zaak om het juiste formaat te kiezen dat past bij jouw canvas. Hierdoor zorg je ervoor dat jouw print echt tot zijn recht komt en de impact heeft die je voor ogen had.

5. Hoge papierkwaliteit

De kwaliteit van je papier kan je project maken of kraken. Denk er eens over na: je hebt zojuist uren gespendeerd aan het perfectioneren van je ontwerp, maar als het gedrukt wordt op slecht papier, doet dat echt af aan het eindresultaat. Topkwaliteit papier voelt niet alleen lekker aan, het laat de kleuren ook spetteren en je ontwerp knallen. Bovendien geeft het ook een extra gevoel van luxe aan je product.