Abonneren  Inloggen

Nieuw jaar, nieuwe naam: Van Hees - Patist Boekbinders

11 januari 2024

Een jaar nadat Guido van Hees met zijn Boekbinderij Van Hees in Zaltbommel de aandelen van Patist Boekbinderij in Den Dolder overnam van Anton Patist blijkt de tijd rijp om onder één naam verder te gaan.

Uit de nieuwe naam in het logo, waarin je overigens ‘het boek’ duidelijk terugziet, blijkt de waarde van beide merken. Boekbinderij Van Hees en Patist Boekbinderij heet vanaf 1 januari 2024: Van Hees - Patist Boekbinders.

Overname

De overname van Patist door Van Hees beschreven wij begin 2023 als een mooie match in bindersland, omdat apparatuur en de mensen met ieder hun eigen hun specialisme en vakkennis van beide ondernemingen op één locatie (Zaltbommel) werden samengebracht. Guido van Hees, eigenaar van Van Hees – Patist Boekbinders zei toen over de overname dat hij daarmee een groot deel van zijn droom verwezenlijkte: ‘Alles aanbieden wat er met papier gebeurt na het drukken of printen’.

Zwitserse bindwijze en Japanse knoop

In de eerste editie van PRINTmatters in 2023 publiceerden wij een uitgebreid artikel over deze overname met collage van beeldmateriaal -een greep uit het vakmanschap-, zoals de cahiersteek, genaaid gelijmd met blote rug, Zwitserse bindwijze, gekartonneerd met zwevend boekblok en de Japanse knoop.

Genaaid gelijmd met open rug
Japanse knoop

Openingsfoto

De openingsfoto is genomen ten tijde van de overname, v.l.n.r.: Anton Patist (l), tot 1 januari 2023 eigenaar van Patist Boekbinderij in Den Dolder, Guido van Hees (m), directeur-eigenaar van Boekbinderij Van Hees en Cor van Rossum, voormalig directeur-eigenaar van de binderij in Zaltbommel en betrokken als financieel adviseur. Fotografie: Lisette van de Pavoordt.