Abonneren  Inloggen

Voedselveilige stickers

27 oktober 2023

Rob Geus (van De Smaakpolitie) ging een unieke samenwerking aan met labelproducent Etikon in Geldermalsen. Onder de noemer EETikon ontwikkelden de partners een etikettensysteem waar Rob wél vrolijk van wordt.

Alles is gericht op voedselveiligheid in (horeca)keukens en de etiketten spelen een essentiële rol in het bewaken van die voedselveiligheid. Het idee is simpel: voor elke dag is er een sticker beschikbaar met bijvoorbeeld de tekst ‘Weg op donderdag’. Zo blijft niets te lang liggen.

Bij deze preventieve acties worden zogeheten HACCP-stickers toegepast die via speciale voedselveilige dispensers ter beschikking staan in de keukens. De afkorting staat voor: Hazard Analysis and Critical Control Points, een risico-inventarisatie voor voedingsmiddelen. De HACCP-stickers zijn biologisch afbreekbaar en lossen binnen 30 seconden volledig op in zowel koud als warm water of in de vaatwasser. Volgens Etikon is dit een duurzaam en efficiënt antwoord op lijm- en papierresten.


Geen nieuws missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van PRINTmatters