Abonneren  Inloggen

Germark kiest voor BOBST inkjet- en flexodruktechnologie om kwaliteit en capaciteit te verhogen

30 juni 2022

Germark optimaliseert productievloer met investering in een BOBST Mouvent LB702-UV digitale inkjetpers en een BOBST MASTER M5 inline flexopers.

Germark S.A.​​​​​​​, gevestigd in Barcelona, ​​heeft 115 medewerkers in dienst en realiseerde een omzet voor 2021 van bijna € 14 miljoen in de Labels en Systems divisies. Labels zijn goed voor 70% van het bedrijf, de overige 30% bestaat uit het ontwerp en de ontwikkeling van de eigen merk etiketteersystemen. Meer dan 50% van de klanten bevindt zich in de veeleisende cosmeticamarkt.

Digitale technologie

Het familiebedrijf werd opgericht in 1958 en heeft tegenwoordig vertegenwoordigers in 20 landen over de hele wereld, waarbij 27% van de productie geëxporteerd wordt. Germark speelde een belangrijke rol bij het pionieren van de productie van eersteklas zelfklevende etiketten in Spanje en was een van de eerste labelconverters in het land die meer dan 20 jaar geleden digitale printtechnologie toepaste, toen het een vroeg model tonerpers installeerde. In de loop der jaren is er meer digitale technologie geïmplementeerd, waaronder de eerste kennismaking met inkjet in 2019.

Cosmeticamerken

Germark heeft momenteel negen drukpersen en vier afwerkingslijnen in zijn 7000 m² grote fabriek in Cornellà de Llobregat, aan de rand van Barcelona. Met ISO 9001- en 14001-certificeringen, evenals BRCGS voor verpakkingsmaterialen, is het de enige labelconverter in Spanje die voldoet aan de AuditOne Packaging Standard, waardoor het bedrijf kan samenwerken met eigenaren van de grootste cosmeticamerken ter wereld, waaronder P&G, Unilever, L'Oréal en Johnson & Johnson.

Duurzaamheidsdoelstellingen

‘We hebben een lange en bewezen expertise in de labelindustrie en we investeren altijd fors in R&D om innovatie te stimuleren, dus we hebben de juiste technologie nodig om onze ambitie te verwezenlijken’, aldus Germark's Managing Director, Iban Cid. “We zijn onze samenwerking met BOBST begonnen met een LB702-UV-inkjetpers, die we zagen als de volgende stap in onze digitale evolutie, en dat is buitengewoon succesvol geweest. Nu hebben we ook geïnvesteerd in de sterk gedigitaliseerde flexotechnologie van BOBST, die perfect past bij onze strategie en duurzaamheidsdoelstellingen.” De zevenkleuren LB702-UV-inkjetpers drukt in CMYKOV+W af met snelheden tot 100 m/min (45 m/min met digitaal wit voor 70% dekking) met lage insteltijden, waardoor het bedrijf de extra digitale capaciteit en snellere doorlooptijd krijgt die ze nodig hadden.