Abonneren  Inloggen

Reclamebelasting ingevoerd in Amsterdam

1 maart 2022

Vandaag is in Amsterdam de reclamebelasting ingevoerd. Dit betekent dat ondernemers belasting moeten betalen voor gevelreclames, vlaggen, uithangborden, menukaarten en andere reclame-uitingen.

De reclamebelasting zou al per 1 januari 2020 ingevoerd worden, maar is vanwege de pandemie uitgesteld tot 1 maart 2022. Het doel van de belasting is om de leefbaarheid op straat te vergroten en de rommel tegen te gaan.

Non-profit

Ook organisaties zonder winstoogmerk moeten aan de belasting geloven. Zo meldt Rechtswinkel aan AT5 dat zij 205 euro per jaar moeten betalen voor posters op de deur. Ook het Prostitutie Informatie Centrum moet teksten van ramen verwijderen, om te voorkomen dat ze reclamebelasting moeten betalen.

Geen onderscheid

Volgens de belastingwet, mag de gemeente geen onderscheid maken bij het opleggen van de heffing.