Abonneren  Inloggen

Zalsman investeert in grootformaat

2 april 2019

Drukkerij Zalsman heeft twee Ricoh Pro L5160 latex grootformaat printsystemen aangeschaft. Het machinepark wordt bovendien uitgebreid met een derde Ricoh Pro C9210 vellenprintsysteem, voorzien van speciale invoer- en uitvoerunits die geschikt zijn voor een extra lang papierformaat.

Uit het persbericht
Zalsman werkt de laatste jaren hard aan de transitie van offset richting digitaal printen. Het bedrijf, met meer dan 160 jaar ervaring in drukwerk en kleur, was in 2014 de eerste ter wereld die het rotatieve Ricoh Pro VC60000 hoogvolume inkjetsysteem installeerde. En eind vorig jaar volgde de Europese primeur van de nieuwe VC70000, als aanvulling op de bestaande machine. “Inkjet groeit hard binnen ons bedrijf”, lichtte directeur Herman Verlind dat besluit toe. Sinds de eerste inkjet-installatie zag het bedrijf de omzet van digitaal vervaardigd drukwerk – variërend van boekproducties tot volledig datagedreven mailings – al verdrievoudigen tot zo’n 30 procent van het totaal. “En in 2020 zou dat best eens 50/50 kunnen zijn.”

Snelheid en kwaliteit verder verbeterd

Het draait bij die groei niet alleen om hoogvolume producties: ook de markt voor grootformaat ontwikkelt zich goed – boven verwachting zelfs, geeft Verlind aan: “Toen we enkele jaren geleden met de Ricoh Pro L4160 van start gingen, moesten we de grootformaat-markt echt nog wel leren begrijpen. Maar al snel installeerden we een tweede exemplaar en inmiddels is het printvolume zo gegroeid, dat een volgende stap noodzakelijk is.” De nieuwe Ricoh Pro L5160 voldoet aan die wens: met de nieuwe vijfde generatie Ricoh inkjetkoppen is de snelheid en kwaliteit nog verder verbeterd. Tegelijkertijd profiteert Zalsman van lagere running costs, dankzij de gunstiger geprijsde nieuwe inkten.

Gezond toekomstperspectief

Ten tijde van de Ricoh Pro VC60000-primeur investeerde Zalsman ook in twee nieuwe Ricoh Pro C9210 vellenprintsystemen, vertelt Frans Selles, directeur bij Zalsman Innovative Print in Kampen: “Ook daarmee hebben we al indrukwekkende resultaten behaald. Daarom voegen we nu een derde exemplaar aan ons machinepark toe.” Dankzij de speciale invoer- en uitvoerunits is deze machine geschikt voor een extra lang papierformaat, zodat bijvoorbeeld ook probleemloos een luikfolder van zes A4-pagina’s kan worden geproduceerd.

Foto: Sander Sondaal van Ricoh (l) en Zalsman-directeur Herman Verlind proosten op de nieuwe aanwinsten.